Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Koolvisfilet met broccoli en linzen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr broccoli
150 gr bruine linzen
1 liter groentebouillon
300 gr koolvisfilet
het sap van 1 citroen
1 ui
1 teentje knoflook
5 eetlepels olie
nootmuskaat
sojasaus
peper
1/2 mango
1 sjalot
1 theelepel versgemalen gember
1-2 theelepels kerriepoeder
a/2 dl room
cayennepeper

Bereiden

Verdeel de broccoli in roosjes.
Kook de linzen in 3/4 liter groentebouillon beetgaar.
Bedruppel de vis met citroensap, kruid met zout en snijd ze in
grove stukken.
Pel de uien en de knoflook, hak ze fijn en fruit ze in 12
eetlepels olie aan.
Voeg de broccoliroosjes en 1 kop water toe en laat 5 minuten
stoven.
Neem de broccoli uit de pan en zet de groente opzij.
Doe de linzen, samen met 1/8 liter groentebouillon bij de uien
en de knoflook en kruid met nootmuskaat en sojasaus.
Laat 5 minuten garen en breng op smaak met zout, peper en
citroensap.
Voeg de broccoli toe.
Snijd het vruchtvlees van de halve mango in stukjes.
Pel de sjalot, hak het fijn en fruit hem in 1-2 eetlepels olie
aan.
Voeg de stukjes mango toe en kruid met de gember en de
kerrie.
Giet er de rest van de bouillon bij, laat 5 minuten stoven en
zet er de mixer in.
Giet de room erbij en laat die inkoken.
Kruid de saus zo nodig bij.
Bak de vis 3 minuten per kant in de hete olie en schik de
stukken samen met de groenten en de saus op de borden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zoetzurevis
Saté kerang
Pikante scampis
Garnalen met asperges uit de wok
Pittige makreelmootjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes